De kracht van spelen

 

Kinderen die veel (buiten) spelen leren belangrijke basisvaardigheden zoals bijvoorbeeld omgaan met emoties, het ontwikkelen van zelfvertrouwen, creatief denken en samenwerken. Wow! Dat is niet niks. Je staat er misschien niet zo bij stil, maar spelen is het belangrijkste en leukste onderdeel van een gezond leven. Je kunt eigenlijk wel stellen dat spelen voor kinderen van levensbelang is.

Denk bijvoorbeeld eens terug aan de tijd toen je zelf nog hele dagen buiten speelde. Urenlang was je in de weer met buurtkinderen en vriendjes. Er was er altijd eentje bij die net iets meer durfde als de rest. Je werd uitgedaagd om ook die handstand te proberen of in die boom te klimmen. Samen bouwde je misschien wel hoelahoep hutten, sprong je over stoepkrijt slootjes in de jungle en gebruikte je een springtouw als teugels om je ‘paard’ te sturen.

Tegenwoordig moeten kinderen helaas steeds meer en blijft er minder tijd over om te spelen. Dat is zonde want de kracht van spelen is groot. En cruciaal voor de ontwikkeling van een kind. Zowel in Nederland als over de landsgrenzen in bijvoorbeeld Rwanda. 

Bekijk hierboven de filmpjes die zijn gemaakt voor de campagne Power of Play van Jantje Beton en Right To Play. Power of Play laat 20.000 kinderen op scholen en BSO’s in Rwanda en Nederland de kracht van spelen ervaren. In het project ontwerpen, bouwen en verbeteren kinderen zelf hun speelmateriaal van afval en restmaterialen. Dat is naast duurzaam natuurlijk ook waanzinnig leerzaam. Meer weten over het project en de campagne? Klik hier

 

2567 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER INSPIRATIE VOOR DE LENTE

Zo blind als een mol

Alle deelnemers krijgen een blinddoek om en gaan achter elkaar staan met de hand op elkaars schouder. Eén deelnemer verstopt zich en maakt geluid. Probeer

258 x gedaan!

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton