Kinderen krijgen zeggenschap over nationaal buitenspeelbeleid
Doe mee

Kinderen krijgen zeggenschap over nationaal buitenspeelbeleid

Kinderen moeten zelf bepalen op welke manieren buiten spelen en sporten gestimuleerd zouden moeten worden. Daarom hebben Jantje Beton, de Johan Cruyff Foundation, de Krajicek Foundation, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport, het Mulier Instituut en Nickelodeon besloten om samen te werken om kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar te stimuleren meer te bewegen. Het komende jaar geven zij kinderen uit alle delen van de samenleving het heft in eigen handen. Onder de noemer ‘De Buitenspelers’ beslissen de kinderen niet alleen zelf over de manieren waarop zij en hun leeftijdsgenoten vaker buiten willen sporten en spelen, maar denken zij ook mee over hoe we de voorzieningen en activiteiten in eigen land kunnen verbeteren.

Onderzoek buitenspelen 2020

De alliantie is opgericht naar aanleiding van het onderzoek Buitenspelen 2020  van het Mulier Instituut waarin de urgentie en het belang van buiten bewegen en spelen enorm wordt benadrukt. Uit dit onderzoek blijkt namelijk dat kinderen tot en met 12 jaar steeds minder buiten spelen en sporten. Mede daardoor beweegt de helft van de kinderen nu niet voldoende. De organisaties vinden deze resultaten schokkend en vinden het van groot belang dat dit gaat veranderen en hebben daarom hun krachten gebundeld.

Spelers gezocht!

Naast de bestaande drie leden, worden nog vijf kinderen gezocht uit verschillende delen van de samenleving. Zo krijgen alle kinderen in Nederland, ongeacht hun leeftijd, afkomst, geslacht, fysieke of mentale beperking, de mogelijkheid om onderdeel te zijn van De Buitenspelers. De eerste drie aanvoerders van de alliantie roepen alle kinderen in Nederland op om zich aan te melden via buitenspelers.com. Hier kunnen zij via Whatsapp hun motivatie insturen om ook aanvoerder te worden van De Buitenspelers. Deze aanvoerders gaan zich het komende jaar hard maken om kinderen te stimuleren meer te bewegen door onder meer activiteiten te bedenken die zij met hun leeftijdsgenoten zouden willen uitvoeren.

Ken jij een goede aanvoerder? Wij horen het graag! Voor meer informatie en aanmelden ga naar www.buitenspelers.com.

1737 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Ijsbellen blazen speeltip

IJsbellen blazen

Als het buiten écht koud is, kun je ijsbellen maken! IJsbellen zien er magisch uit doordat er prachtige ijskristallen in verschijnen. En deze gave ijsbellen kun je helemaal zelf maken.

164 x gedaan!

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton