Je eigen vulkaan maken

Je eigen vulkaan maken

We kennen allemaal wel de fles cola waar een pepermuntje in wordt gedaan waarna de fles helemaal leegspuit door de reactie die ontstaat. Wist je dat… je dit ook kunt doen met huishoudelijke materialen?

Dit heb je nodig:

  • Een lege fles
  • Azijn
  • Baking soda
  • En eventueel kleurstof

Zet de fles op de straat en gooi hier wat baking soda en eventueel de kleurstof in (voor een kleurrijk effect). Giet daarna azijn in de fles en voilà, je hebt een vulkaan!

Inspiratie: @kindercentrumbzzzonder

280 x gedaan!
Ik ga dit ook doen!

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Speeltip

Een bootje in de regen

Maak met een kruk en een vlagprikkertje een bootje. Tijdens een regenbui maak je met de schep geultjes in de aarde. Leg je kurk in het water en varen maar!

378 x gedaan!

Fietsparcours bouwen

  Haal je (loop)fiets naar buiten en maak een parcours. Op het voetpad of in een parkje in de buurt. Een terrein dat al wat

353 x gedaan!

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton