Jantje Beton prijs
Doe mee

En de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland is…

Eind november was er een klein feestje ergens in Nederland! Prinses Beatrix reikte samen met de kinderjury de Jantje Beton Prijs uit voor de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland. En… vanaf nu mag de gemeente Leiden zichzelf een jaar lang de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland noemen!

De kinderjury bestaat uit Jari, Tessa, Milou, Izaiah en Maryam. Dat zijn dé Buitenspelers, samengesteld door de Buitenspeelcoalitie. De Buitenspelers worden voor diverse dingen benaderd, want zij zijn natuurlijk degenen die ook écht gebruikmaken van diverse speelplekken. Zij weten wat kinderen leuk vinden en komen samen voor het bedenken van creatieve ideeën. Daar wordt natuurlijk iedereen slimmer van. Van ouders tot gemeentes.

Bij het kiezen van de winnaar heeft de kinderjury gekeken naar diverse punten, waaronder inclusiviteit. Milou: “Wij hebben gekozen voor Leiden, omdat ze zich vooral richten op inclusiviteit. Daarnaast is er veel te doen en is het veilig.”

De Speelbeweging feliciteert Leiden met het winnen van de allereerste Jantje Beton Prijs!

1957 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Speeltips voor nu

Tips van TeamUp Thuis

Ook als je thuis zit, is het belangrijk om lekker in beweging te blijven. Maar wat zijn leuke tips om te doen? TeamUp heeft een aantal van haar spel- en beweegoefeningen aangepast voor de coronacrisis in TeamUp Thuis. Dus rekken, strekken en bewegen maar!

1790 keer gelezen

Kom in actie – taartjes bakken en verkopen

Je kunt op allerlei manieren geld ophalen voor spelen. Bak bijvoorbeeld heerlijke taartjes. Versier ze met glazuur en sprinkles. Verkoop je taartjes tijdens de braderie, buurtfeest of rommelmarkt. Ga jij op deze manier geld ophalen?

1266 keer gelezen

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton