Buitenlesleerkracht van het jaar
Doe mee

Is jouw juf of meester dé Buitenlesleerkracht van het jaar? Nomineer hem of haar nu!

“Jongens en meisjes, trek je jas maar aan… Het is tijd voor een buitenles!” Dat is iets wat we (gelukkig) steeds vaker horen. Nadat er meerdere onderzoeken zijn gedaan naar de effecten van buitenlessen, geven steeds meer juffen en meesters buitenles. En daarom introduceren Jantje Beton en IVN Natuureducatie dit jaar de prijs voor ‘Buitenlesleerkracht van het jaar’!

Wist je dat… kinderen door buiten les te krijgen meer mogelijkheden hebben om zelf dingen uit te zoeken, op andere manier samen te werken én meer te bewegen?
– Mark Mieras, wetenschapsjournalist

Nationale Buitenlesdag uitgebreid met verkiezing voor Buitenlesleerkracht van het jaar

Ondertussen doen ieder jaar zo’n 3.000 scholen mee aan de Nationale Buitenlesdag. Deze dag staat helemaal in het teken van buiten lesgeven. In 2021 hebben zo’n 300.000 kinderen buitenles gekregen van hun leerkracht. Naast de Nationale Buitenlesdag zijn er steeds meer leerkrachten die met hun klas naar buiten gaan voor een buitenles. In de lente en zomer, maar ook in de herfst en winter! Om te laten zien dat buitenles iets is wat je het hele jaar kan doen, zoeken Jantje Beton en IVN Natuureducatie in 2022 naar de Buitenlesleerkracht van het jaar!

Nomineer jouw Buitenlesleerkracht

Tot 18 februari kan iedereen een leerkracht nomineren als Buitenlesleerkracht van het jaar. De genomineerde leerkrachten strijden in de voorronde tegen leerkrachten uit hun eigen provincie en daar komt 1 winnaar uit. Uit de 12 provinciale winnaars kiest een onafhankelijke jury de allerbeste buitenlesleerkracht van Nederland. De winnaar wordt bekendgemaakt op 5 april tijdens de Nationale Buitenlesdag. Dus waar wacht je nog op? Nomineer direct jouw Buitenlesleerkracht van jaar op deze pagina!

Leuk om te weten: Als Buitenlesleerkracht van het jaar ontvang je een bokaal voor in de school en 2000 euro budget om een buitenlesplek te maken op het schoolplein, mede mogelijk gemaakt door Unbox Now!

2451 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton