Hop naar buiten

Hop naar buiten! met Maandagdaandag

Wij van Jantje Beton zijn erg trots om onze nieuwe blogster aan jullie voor te stellen! Vanaf deze maand zal Daan Rot (Maandagdaandag) ons maandelijks meenemen in haar uitdagingen en plezier rondom buitenspelen. Zij woont samen met haar gezin met vier kinderen in Rotterdam.

Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel

De grijze, natte en koude dagen stapelen zich op. Ieder spelletje is gespeeld, de Lego kan even niet bekoren en de Rotbende hangt wat onderuit op de bank. Vervelen is soms best lekker maar als het op den duur uitmondt in gemekker en geruzie, is het toch serieus tijd om naar buiten te gaan. De Zweden zeggen zo mooi ‘slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel’ dus een lekkere warme trui, wollen jas, handschoenen en voor de zekerheid een paraplu mee.

In mijn hoofd stippel ik een route uit

Er wordt wat gegromd vanaf de bank maar uiteindelijk staan toch twee van de vier beneden klaar om wat te gaan rennen buiten. De belofte van warme chocomelkpauze op café zal daar zeker bij geholpen hebben. Om het nuttige met het aangename te combineren, stippel ik in mijn hoofd een route uit van huis, naar speeltuin 1, via Hofpleintheater waar een leuk basketbalveldje is met trappen waar je lekker over kunt rauzen, naar speeltuin 2, naar de Coolsingel waar ik even wat boodschappen moet doen.

In de ban van freerun

Wolf is in de ban van freerun filmpjes die hij op youtube zag en legt stiekem de afstand drie keer af. Iedere trapportiek wordt genomen, rondjes over plantenbakken, sprongen op stadsbankjes en dan lekker hard landen in plassen met als doel om de hoogste spetters te maken. Maantje Piet ontdekt een rozemarijn struik in het plantsoen naast de speeltuin en verzamelt bladeren om thuis te drogen.

Rode blossen en een leeg hoofd

Alle ruzies zijn vergeten, rode blossen en voor mij een leeg hoofd. Als we weer zijn opgewarmd en een klein hongertje hebben gestild, is het tijd om terug te lopen. ‘Gaan we met de tram terug?’ is een verleidelijk verzoek. Maar als ik de twee de leiding geef over de terugweg willen ze toch liever lopen. Er wordt overlegd; langs het water, binnendoor of de we zien wel route. Zo komen we wel aan onze 10.000 stappen. Wolf heeft de smaak te pakken en haalt bij thuiskomt hondje Dolly op om toch nog even te gaan skateboarden in onze buurt. Nu nog iets verzinnen om de lamlendige pubers naar buiten te lokken.

Meer weten over Maandagdaandag

Lees hier meer verhalen van Maandagdaandag.  Zie haar persoonlijke blog.

2672x gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Het is leuk om samen te spelen, zelfs bij slecht weer

Het is leuk om samen te spelen, zelfs bij slecht weer

“Het stormt!”, roepen de kinderen van Pleun luidkeels. Het stormt écht. Regen en wind raast om onze oren. Ze houden het roer stevig vast. Het onstuimige weer vormt een mooi decor voor hun spel. Want spelen is plezier maken, zelfs met slecht weer!

1253x gelezen

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

HERSENONTWIKKELING

Spelen is belangrijk voor een gezonde hersenontwikkeling van kinderen. Het helpt kinderen bij experimenten en probleem oplossen en draagt bij aan de ontwikkeling van het geheugen. Bron: Ginsburg 2007, Bento & Dias, 2007

Hoi, leuk dat je zo enthousiast aan het lezen bent!

Wist je dat je je ook in kan schrijven voor onze nieuwsbrief? Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de laatste speelinspiratie. Veel speelplezier!

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton