Hoe goed kun jij mikken?

Wat zijn de overeenkomsten tussen jeu de boules, basketbal, darten en flessenvoetbal? Dat je goed moet kunnen mikken om te winnen! Ook zonder bal(len) of basket kun je dit prima doen. Wat heb jij in de schuur liggen of kun je doen met spulletjes op straat?

Ga naar een pleintje of parkje in de buurt en zoek steentjes of takjes om mee te gooien. Natuurlijk kun je ook een bal, frisbee of stoepkrijt meenemen. Spreek een punt af vanaf waar je moet gooien en spreek af hoeveel punten je krijgt als je bepaalde dingen raakt. Het paaltje vlakbij is bijvoorbeeld 10 punten, de grote boom verderop 30 en als jouw steentje precies op het bankje blijft liggen krijg je wel 50 punten! Je kunt ook met krijt cirkels op de grond of de muur tekenen.

Let wel op dat je niet met steentjes of takken gooit richting in de richting van andere mensen!

104 x gedaan!
Ik ga dit ook doen!

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Een ketting om van te smullen

Hoe leuk is het om de vogeltjes in je tuin of op je balkon van je zelf gemaakte pindaketting te zien snoepen! Deze speeltip vertelt je hoe je dat doet.

83 x gedaan!

Zo vaak mogelijk…

Deze challenges zijn voor de doorzetters! Lukt het jou om: 50x over te slaan met een ballon, badmintonshuttle, tennisbal of pingpongballetje? 5x achter elkaar de

117 x gedaan!

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton