Doe mee

Hallo fantasiewereld! Er gaat een hele wereld voor kinderen open tijdens buitenspelen

Tikkertje, stoepranden en hinkelen: een aantal spelletjes waar kinderen gek op zijn. Daarnaast zijn kinderen zo fantasierijk dat ze in een speelpauze of tijdens het buitenspelen met vriendjes een hele nieuwe wereld bedenken. Hier zijn allerlei verzonnen regels aan verbonden en daar zijn ze een hele dag zoet mee. Wat stimuleert deze fantasiewereld nog meer? Buitenspeelgoed natuurlijk!

Fantasie komt tot leven bij buitenspelen

 “3, 2, 1… Ik kom!” klinkt het luidkeels door de straat. Alle buurtkinderen zijn aan het buitenspelen. Nu is verstoppertje aan de beurt. Sommige kinderen zitten tussen auto’s en anderen zijn de bosjes in gesprongen. Alles om niet gevonden te worden. Af en toe steekt er opeens een hoofd om de hoek of boven de bosjes uit om te kijken waar de ‘zoeker’ zich bevindt. Een aantal kinderen proberen ongezien steeds dichterbij de ‘zoeker’ te komen, maar dat gaat niet altijd even goed… Nadat iedereen gevonden is, komen de kinderen bij elkaar en bedenken ze allerlei regels om het nog moeilijk te maken voor de ‘zoeker’. Met stoepkrijt tekenen zij een grote cirkel waar de ‘zoeker’ niet uit mag en met buitenspeelgoed wordt een barrière gecreëerd. Dit maakt het spel nog spannender en moeilijker. Zo creëren de kinderen een hele fantasiewereld of zelfs een heel nieuw spel!

Speelgoed om mee buiten te spelen

Met takjes, zand, bladeren en stoepkrijt komen de meeste kinderen al een heel eind. Ook buitenspeelgoed kan het buitenspelen extra stimuleren. Het wordt door kinderen gebruikt om hun fantasiewereld echt tot leven brengen. Een populaire producent van duurzaam (buiten)speelgoed en enthousiaste sponsor van Jantje Beton, is Little Tikes. Iedereen kent het wel, de Cozy Coupe en Big Car Carrier. Twee zeer populaire buitenspeelgoedproducten van Little Tikes. Sophie van Es, Brand Manager van Little Tikes, geeft aan: “Naast deze producten zijn in de zomermaanden watertafels en glijbanen ook heel populair. Leuk weetje: De Cozy Coupe is zo populair dat deze speelgoedauto zelfs meer wordt verkocht dan de Ford Fiesta en Fiat 500. Grappig he!”

Actie van Little Tikes voor Jantje Beton

Little Tikes zet zich in om buitenspelen voor ieder kind mogelijk te maken. Zij stimuleren ouders en kinderen om actief te spelen en te ontdekken… samen! Spelen is belangrijk – daar zijn Jantje Beton en Little Tikes het over eens. Daarom steunt Little Tikes Jantje Beton! Sophie: “Wij zijn de straat op gegaan om geld in te zamelen. Samen met onze reporter Hein hebben wij gezinnen tegen elkaar laten strijden en per opdracht kregen zij een geldbedrag. Het winnende gezin heeft de cheque met het uiteindelijk geldbedrag overhandigd aan Jantje Beton!”

Over Sophie

Sophie van Es is 30 jaar en komt uit Utrecht. Hier heeft zij niet haar hele leven gewoond. Tot haar 8ste is Sophie opgegroeid in het buitenland, waar ze voornamelijk binnen met poppen speelde. Zodra ze samen met haar familie op vakantie was in Nederland, was ze constant aan het buitenspelen met nichtjes en neefjes. Van verstoppertje tot hutten bouwen.

2705 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER INSPIRATIE

Spelen in de winter

Knutselen met Pritt en Jantje Beton

Woensdagmiddag 16 december gaan we met zijn alle knutselen. Doe jij ook mee? We hebben een aantal ontzettend leuke knutseltips voor je.

1425 keer gelezen

Hutten bouwen is een universele behoefte voor jong en oud

Hutten bouwen is een universele behoefte voor jong en oud

Hutten bouwen is gaaf én goed voor de ontwikkeling van kinderen. Alle oudere huttenbouwers herkennen waarschijnlijk het gevoel van vrijheid en autonomie wel als ze denken aan de tijd dat ze hutten bouwden. Het is belangrijk dat ook de huidige generatie kinderen deze ervaringen op kan doen.

2798 keer gelezen

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton