Haal jij de zevensprong?

Heb je wel gehoord van de zeven, de zeven… ja, de zevensprong is niet alleen een liedje, maar ook een heel oud spelletje. Dit balspelletje is bij veel kinderen nog steeds populair. Het enige wat je nodig hebt is een muur en een tennisbal.

Dit is hoe het werkt:

Op 7 manieren gooi je de bal tegen de muur. Je begint met zeven keer de bal tegen de muur te kaatsen waarna je vervolgens zes keer op een andere manier de bal tegen de muur werpt. Dan vijf keer op andere manier, dan vier keer op weer een andere manier enzovoort… Het aantal keer gooien loopt dus af, maar de moeilijkheidsgraad loopt juist op per manier. Je hebt het spel afgerond wanneer je de hele zevensprong gehaald hebt. En? Lukt het jou?

De zevensprong

  1. Gooi de bal tegen de muur met de bal en vang de bal op, doe dit zeven keer
  2. Gooi de bal tegen de muur, laat hem een keer stuiteren en vang hem op, doe dit zes keer
  3. Gooi de bal via de grond tegen de muur en vang de bal op, doe dit vijf keer
  4. Gooi de bal onder je been tegen de muur en vang de bal op, doe dit vier keer
  5. Gooi de bal tegen de muur, klap in je handen en vang de bal op, doe dit drie keer
  6. Gooi de bal tegen de muur, draai je om en vang de bal op, doe dit twee keer
  7. Gooi de bal tegen de muur, klap voor, klap achter, klap achter en vang de bal weer op, doe dit één keer

Tip! Je kan het spel ook met een andere bal spelen. Bijvoorbeeld met een grote voetbal of zelfs een stuiterbal! Daar wordt het spel nog moeilijker van.

Heb je er liever een beeld bij? Bekijk dan deze video.

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Risicovol spelen

It’s all in the game: De kracht van risicovol spelen

Urenlang buitenspelen? Ondersteboven hangen in speelrekken? Dat gebeurde vroeger veel, maar nu helaas een stuk minder… Dit leidt mogelijk tot minder schrammen en kattenkwaad, maar wat missen deze kinderen eigenlijk allemaal doordat ze geen kattenkwaad meer uithalen en risico’s leren kennen? Jacob Herrie maakt onderdeel van uit van een onderzoeksteam dat onderzoek doet naar dit onderwerp. Benieuwd naar de belangrijkste uitkomsten?

2955 keer gelezen

Speeltip

Maak een fotografie-wandeling

Neem een oude camera of wegwerpcamera mee op pad en ga samen met de kinderen op zoek naar de mooiste elementen uit de natuur en

144 x gedaan!

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton