Vies worden is tof

Genieten van buitenspelen, zelfs als we vies worden

Als oma van twee kleinkinderen vind ik het superfijn met de kleintjes erop uit te gaan. Vanwege de huidige omstandigheden is dit nu met de nodige beperkingen, maar lekker naar buiten gaan… dat kan gelukkig nog steeds!

Vliegen met Thomas

Zo waren wij onlangs met elkaar in De Loonse en Drunense Duinen. Schepjes en emmertjes mee en daar zaten we dan. Thomas, de jongste van twee begon zich wat te vervelen. Dus tijd om in actie te komen. “Thomas ga je mee vliegtuigje spelen?” Hij keek me vreemd aan. Ik rende voor hem uit met mijn armen opzij, maakte sprongetjes en toen kwam het… de noodlanding. Ik dook voorover in het zand. Thomas, die achter me aanrende, keek me verschrikt aan. Ik riep: “Noodlanding!” en lachte. Even later deed hij mij na. Al rennend en landend vlogen we door de duinen. Helemaal bezweet en onder het zand ploften we uiteindelijk neer. Wat was dat leuk zo samen vliegen.

Vlinders maken in het zand met Lisa

Ook Lisa, 4 jaar, had aandacht nodig. Samen staken we naar de overkant waar water was. Helaas door de hitte was het watertje verdwenen. Ik ging op mijn rug liggen en zei ‘laten we een vlinder maken’. Ik bewoog mijn armen op en neer, zoals je ook in de sneeuw kunt doen om een engeltje te maken. Lisa keek me aan en zei: “Maar oma, dan worden mijn haren vies”. Ik keek haar aan en zei “Maar dat is toch helemaal niet erg? Dan gaan we thuis gewoon in bad en spoelen we het zand er weer uit.” Ik had het nog niet gezegd of ook Lisa lag in het zand. Zo hebben we prachtige vlinders gemaakt.

Iedere keer als ik nu kom wil Thomas met mij vliegen en heeft Lisa al talloze vlinders voor mij getekend. Zo zie je maar.

Vies worden? Geen probleem!

Als kind al was ik altijd buiten te vinden. Ik liet mijn fantasie eindeloos de vrije loop gaan. Ik verzon iedere keer weer nieuwe activiteiten en nieuwe uitdagingen. En dat alles samen met de kinderen uit de buurt. Lekker stampen in de plassen. Hoe harder hoe beter. Zo hard wiebelen met de rubberboot in de Achtervaart totdat ‘ie omsloeg en je in het (vieze) water viel. Vies worden was geen probleem. Ik wil dat vrije gevoel graag doorgeven en speel ook nog steeds heel erg graag mee. We zeggen niet voor niets bij Jantje Beton: STOP NOOIT MET SPELEN!

Over Ellen

Ellen (56) werkt als communicatiecoördinator bij Jantje Beton. Zij woont in Amsterdam en heeft een LAT-relatie met Joost. Ze houdt heel erg van reizen en het ontdekken van andere landen en culturen. Daarnaast gaat ze het liefst wekelijks naar zee om lekker uit te waaien en wandelt ze al 20 jaar lang maandelijks met haar vriendinnen. Kortom, nog steeds een echt buitenmens!

851 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

De natuur in

Van natuuractivisten naar speelactivisten?

Spelen is leven. Het is de natuurlijke manier van leren, van grenzen verleggen, van jezelf en je omgeving ontdekken. De spelende mens is net zo natuurlijk als de mens die dagelijks in contact staat met planten en dieren. Maar net als de ruimte voor de natuur in Nederland, staat ook de ruimte om buiten te spelen onder druk. Er is te weinig speelruimte, zeker in steden. Ik vind dat het daarom ook tijd wordt voor de eerste speelactivist van Nederland.

1090 keer gelezen

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

Hoi, leuk dat je zo enthousiast aan het lezen bent!

Wist je dat je je ook in kan schrijven voor onze nieuwsbrief? Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de laatste speelinspiratie. Veel speelplezier!

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton