Ga op expeditie in de natuur

Ga op expeditie in de natuur

Als Buitenlesleerkracht van het jaar is juf Tine gek op de natuur. Hoe kan het ook anders… Naast buitenlessen geven, vindt ze het zelf ook erg leuk om met haar klas op avontuur in de natuur te gaan. De leukste activiteit deelt ze daarom ook als natuur speeltip, namelijk: op expeditie gaan in de natuur!

Waarom de natuur ontdekken?

Juf Tine: “Tegenwoordig is er zoveel speelgoed en daar raken kinderen aan gewend om mee te spelen. Superleuk als het ze stimuleert om naar buiten te gaan, maar het is juist goed om je te vervelen en dan op pad te gaan. De natuur heeft heel veel te bieden, dus uiteindelijk wordt het een hele ontdekkingstocht.”

Je eigen Expeditie Robinson opzetten

In eerste instantie kan het lastig zijn om ‘gewoon’ de natuur in te gaan, maar hoe langer je rondloopt, hoe sneller je iets ziet dat je creatieve brein laat ratelen. Een hut bouwen met losliggende takken? Een parcours uitzetten? Of je zet je eigen Expeditie Robinson op? Denk bijvoorbeeld aan:

  • Hindernisbaan opzetten: Zin om een eigen parcours door jouw buurt te maken? Dat kan! Check hier wat je er allemaal voor nodig hebt.
  • Katapult maken: Tijdens Expeditie Robinson is een katapult altijd handig. Bekijk hier hoe er zelf eentje kan maken.
  • Toren bouwen: Voor het bouwen van een toren kun je van alles uit de natuur gebruiken. Blaadjes en takken zijn superhandig. Zorgt voor een stabiele ondergrond en bouwen maar! Wie bouwt de hoogste toren?

Dit zijn spellen die ieder seizoen bij Expeditie Robinson voorbijkomen en deze kun je ook met jouw vriendjes of vriendinnetjes doen. Strijd in teams tegen elkaar of gewoon 1 tegen 1. Niks is te gek, dus laat je creativiteit de vrije loop en verzin de gaafste Robinson-spellen!

Tip: Zelfs als het slecht weer is, is het weer om de natuur in te gaan. Juf Tine: “Je moet er even doorheen, maar spelen in de regen is echt heel leuk. Je leert zoveel, wordt weerbaarder en zit niet alleen maar binnen achter de computer. Dus #tochnaarbuiten!”

Nog een speeltip van juf Tine proberen? Hier lees je alles over vlotten bouwen!

47 x gedaan!
Ik ga dit ook doen!

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Rooftocht in het donker

Dit spel wordt gespeeld tijdens zonsondergang om het extra spannend te maken. Voordat de rooftocht begint, worden een aantal voorwerpen op een briefje geschreven. Daarna wordt bepaald wat het veld is waar de voorwerpen neergelegd kunnen worden.

50 x gedaan!

Roetsj… in de bladeren!

Rara, wat kun je vooral doen in de herfst? Lekker spelen met bladeren natuurlijk! Dompel de kinderen onder in een echt bladerbad met dit leuke

Wees de eerste die dit gaat doen!

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton