Buitenspeelweek Jantje Beton Buitenspeelcoalitie
Doe mee

Ga naar buiten tijdens de Buitenspeelweek

Buiten spelen, sporten en bewegen is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Sterker nog: het is cruciaal voor hun fysieke, mentale en sociale ontwikkeling. Initiatiefnemers Jantje Beton, Johan Cruyff foundation en Krajicek Foundation, hebben samen met kennis-en onderzoekspartners Mulier en Kenniscentrum Sport en Bewegen ondersteund door VWS, de handen ineengeslagen om vanuit de samenwerking meer kinderen en jongeren aan het spelen en bewegen te krijgen. Doe jij dit jaar mee met de Buitenspeelweek?

Wat is de Buitenspeelweek?

Tijdens de Buitenspeelweek staan we stil bij het thema buitenspelen en genereren we aandacht voor het belang van buitenspelen. Daarnaast worden kinderen en jongeren gestimuleerd om lekker naar buiten te gaan. De Buitenspeelcoalitie organiseert met diverse partners van 9 tot en met 13 juni de eerste editie van de Buitenspeelweek. De hele week zal volledig in het teken staan van buitenspelen waarbij verschillende activiteiten worden georganiseerd.

Deze activiteiten kan je doen tijdens de Buitenspeeldag

Tijdens de Buitenspeelweek gaan we natuurlijk heel veel buitenspelen! Hieronder vind je een aantal activiteiten die je deze week kan doen:

  1. Buitenspeeldag

Op woensdag 9 juni trappen we de Buitenspeelweek af met de Buitenspeeldag. Tijdens deze speciale editie vieren we wat zo belangrijk is: buitenspelen! Dit jaar kun je de Buitenspeeldag Poster Walk van Jantje Beton & Nickelodeon volgen door de buurt. Benieuwd naar de Poster Walk? Neem dan een kijkje op de website van de Buitenspeeldag en doe mee!

  1. Webinar “Hoe maak je buitenspelen leuk?”

Dit webinar is speciaal voor ouders. Er wordt met een aantal experts gesproken over de belangrijkste vragen die er spelen rondom dit thema. We geven antwoord op vragen zoals: hoe maak je buitenspelen nou leuk? Hoe zorg je ervoor dat je kind naar buiten gaat? Meld je aan en krijg meer inzicht in de urgentie van buitenspelen en ontvang nuttige tips en tricks. Schrijf je gelijk in voor het webinar.

  1. Toolkit voor activiteiten

Organiseer je activiteiten voor kinderen en jongeren? Dan bieden we jou de “Buitenspeelweek Toolkit” aan. Met behulp van deze toolkit is jouw activiteit helemaal Buitenspeelweek proof! Help jij mee om zoveel mogelijk kinderen en jongeren aan het spelen, bewegen en sporten te krijgen tijdens de Buitenspeelweek? Vraag dan gelijk de toolkit aan.

Doe jij ook mee aan de Buitenspeelweek?

Wij kijken heel erg uit naar de Buitenspeeldag en Buitenspeelweek. Samen met jou zorgen we ervoor dat het een fantastische week wordt. Benieuwd naar meer informatie? Neem dan een kijkje op de website van de Buitenspeelweek.

1806 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Bewegen met nijntje

Best lastig om steeds iets nieuws en uitdagends te bedenken om te doen met je peuter of kleuter. Gelukkig heeft nijntje de oplossing. Lees snel de superleuke beweegtips van het konijntje.

4522 keer gelezen

Speeltips voor nu

Tips van TeamUp Thuis

Ook als je thuis zit, is het belangrijk om lekker in beweging te blijven. Maar wat zijn leuke tips om te doen? TeamUp heeft een aantal van haar spel- en beweegoefeningen aangepast voor de coronacrisis in TeamUp Thuis. Dus rekken, strekken en bewegen maar!

1769 keer gelezen

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton