
Buiten een computergame spelen…. hoe cool!
Een interactief computerspel spelen, maar dan buiten mét vriendjes, kan dat? Jazeker! Lees snel verder en je kan ook nog eens kans maken op een mooie prijs #nogamechallenge.
Alle kinderen verdienen het om het plezier van buitenspelen te ervaren, lekker te bewegen en samen met vriendjes hun buurt te verkennen. Helaas kiezen steeds meer kinderen tegenwoordig liever voor een spelletje op de tablet. Daar moet verandering in komen, maar hoe krijg je kinderen nou naar buiten? Nou, met onze Speelstijltest, vernieuwde speeltips én uitdagende speelchallenges! Dit alles is ontwikkeld vanuit het project Play to Move van Jantje Beton en zijn vanaf nu te vinden op de Speelbeweging.
De aanleiding voor het project Play to Move is dat kinderen steeds minder buitenspelen en steeds vaker binnen zitten te gamen. Heel begrijpelijk, want in games is steeds een nieuwe uitdaging te vinden, krijg je punten of beloningen en is er altijd iets of iemand om mee te spelen. Maar ook zonde, want buitenspelen is superleuk en ook nog eens heel erg gezond voor kinderen. Met Play to Move proberen we de technieken en elementen van games in te zetten om buitenspelen te stimuleren. Dat wordt ook wel Gamification genoemd. Zo kunnen we kinderen en ouders online inspireren om naar buiten te gaan met korte en uitdagende speelchallenges. En door een Speelstijltest aan te bieden waarmee je op basis van je speel- en gamevoorkeuren snel kunt achterhalen welke challenges en speeltips bij jou passen.
Welke speeltips en speelchallenges passen bij jouw kind? Daar kom je nu achter door (samen met je kind) de Speelstijltest in te vullen via deze pagina! En daarna… lekker naar buiten!
Zodra de Speelstijltest is voltooid, kan op de speeltips pagina worden gefilterd op de uitkomst van de test. Dus bijvoorbeeld de leeftijd en de speelstijl. Daarnaast is het ook mogelijk om nog specifieker te zoeken naar speeltips voor een bepaald seizoen of duur van het spel. Zo komt er uiteindelijk een selectie speeltips en challenges in beeld te staan. Wat is nou precies het verschil tussen een speeltip en challenge? Een speeltip is vaak wat uitgebreider en hier zitten ook meerdere regeltjes aan verbonden. Een challenge is kort, maar krachtig. Hier kunnen kinderen direct mee aan de slag. Denk aan het zoeken van de grappigste achternaam in jouw straat/galerij, een wedstrijdje springtouwen of het bedenken van een trucje op een speelplek in jouw buurt.
Wist je dat… kinderen met een beperking uit o.a. Den Haag ons hebben geholpen met alle speeltips en challenges inclusief te maken? Verschillende kinderen met een visuele, auditieve of motorische/fysieke beperking hebben een werkboekje ingevuld en deze inzichten zijn gebruikt als input voor de speeltips en challenges.
Met de Speelstijltest, de nieuwe speeltips en challenges hebben kinderen zoveel inspiratie om lekker naar buiten te gaan en te profiteren van alle voordelen die buitenspelen met zich meebrengt!
Een interactief computerspel spelen, maar dan buiten mét vriendjes, kan dat? Jazeker! Lees snel verder en je kan ook nog eens kans maken op een mooie prijs #nogamechallenge.
Wie kent de kreet: “3, 2, 1… Ik kom!” nou niet? Verstoppen achter stenen of spelen met takjes, zand, bladeren en stoepkrijt komen de meeste kinderen al een heel eind. Maar ook buitenspeelgoed kan het buitenspelen éxtra stimuleren!
Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.
Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.
Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.
Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton