Ga de nieuwe Speelbeweging challenges aan!
Doe mee

Ga de nieuwe Speelbeweging challenges aan!

Alle kinderen verdienen het om het plezier van buitenspelen te ervaren, lekker te bewegen en samen met vriendjes hun buurt te verkennen. Helaas kiezen steeds meer kinderen tegenwoordig liever voor een spelletje op de tablet. Daar moet verandering in komen, maar hoe krijg je kinderen nou naar buiten? Nou, met onze Speelstijltest – ontwikkeld door IamProgrez – vernieuwde speeltips én uitdagende speelchallenges! Dit alles is ontwikkeld vanuit het project Play to Move van Jantje Beton en zijn vanaf nu te vinden op de Speelbeweging.

Play to Move

De aanleiding voor het project Play to Move is dat kinderen steeds minder buitenspelen en steeds vaker binnen zitten te gamen. Heel begrijpelijk, want in games is steeds een nieuwe uitdaging te vinden, krijg je punten of beloningen en is er altijd iets of iemand om mee te spelen. Maar ook zonde, want buitenspelen is superleuk en ook nog eens heel erg gezond voor kinderen. Met Play to Move proberen we de technieken en elementen van games in te zetten om buitenspelen te stimuleren. Dat wordt ook wel Gamification genoemd. Zo kunnen we kinderen en ouders online inspireren om naar buiten te gaan met korte en uitdagende speelchallenges. En door een Speelstijltest aan te bieden waarmee je op basis van je speel- en gamevoorkeuren snel kunt achterhalen welke challenges en speeltips bij jou passen.

Speelstijltest

Welke speeltips en speelchallenges passen bij jouw kind? Daar kom je nu achter door (samen met je kind) de Speelstijltest in te vullen via deze pagina! En daarna… lekker naar buiten!

Speelstijltest Speelbeweging

Speeltips én challenges

Zodra de Speelstijltest is voltooid, kan op de speeltips pagina worden gefilterd op de uitkomst van de test. Dus bijvoorbeeld de leeftijd en de speelstijl. Daarnaast is het ook mogelijk om nog specifieker te zoeken naar speeltips voor een bepaald seizoen of duur van het spel. Zo komt er uiteindelijk een selectie speeltips en challenges in beeld te staan. Wat is nou precies het verschil tussen een speeltip en challenge? Een speeltip is vaak wat uitgebreider en hier zitten ook meerdere regeltjes aan verbonden. Een challenge is kort, maar krachtig. Hier kunnen kinderen direct mee aan de slag. Denk aan het zoeken van de grappigste achternaam in jouw straat/galerij, een wedstrijdje springtouwen of het bedenken van een trucje op een speelplek in jouw buurt.

Wist je dat… kinderen met een beperking uit o.a. Den Haag ons hebben geholpen met alle speeltips en challenges inclusief te maken? Verschillende kinderen met een visuele, auditieve of motorische/fysieke beperking hebben een werkboekje ingevuld en deze inzichten zijn gebruikt als input voor de speeltips en challenges.

Met de Speelstijltest, de nieuwe speeltips en challenges hebben kinderen zoveel inspiratie om lekker naar buiten te gaan en te profiteren van alle voordelen die buitenspelen met zich meebrengt!

____________________________________________
Een leuke speeltip of challenge die op de Speelbeweging moét komen te staan? Dit mag een uitgebreide, maar ook supersimpele speeltip zijn. Stuur deze dan naar speelbeweging@jantjebeton.nl en wie weet staat die van jou er binnenkort ook tussen!

2541 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Speeltips voor nu

Buitenlessen en opdrachten voor thuis

Speciaal voor alle leerkrachten, ouders en vooral thuiszittende kinderen hebben IVN Natuureducatie en Jantje Beton een aantal lessen omgevormd tot opdrachten en buitenlessen die je samen met je kinderen thuis kunt doen. Super tof toch?

4336 keer gelezen

De Kleine Jantje Beton Loterij

Als je een lootje voor de Kleine Jantje Beton Loterij koopt, zorg je ervoor dat spelen op het schoolplein nog leuker wordt. Hoe je dat precies kunt doen, lees je hier.

3133 keer gelezen

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton