Maandagdaandag Er is genoeg te spelen in de stad!

Er is genoeg te spelen in de stad!

In de stad is buitenspelen wat uitdagender dan in een dorp. Maantje Piet vindt het nog net wat te spannend alleen. En ik stiekem ook. Als ik zelf geen tijd heb om naar buiten te gaan en het hangen op de bank overgaat in geklier, roep ik ook ‘ga maar naar de tuin’. Hoewel we boffen met onze stadstuin, voor kinderen van 9, 12 en 15 jaar is het avontuur in de tuin al snel uitgespeeld.

Op avontuur in de stad

Gelukkig is grote broer af en toe nog te porren voor een potje voetbal, skaten of nerfpijltjes schieten op de grote parkeerplaats achter ons huis. Maar voor écht avontuur moeten we er toch op uit. We maken er maar meteen een ontdekkingstocht van.

Ook al wonen we inmiddels al drie jaar in Rotterdam, we hebben nog lang niet alles gezien. Dus de stoute schoenen aan en gaan. Voordeel van een stad is dat alle wijken eigenlijk aan elkaar geplakte dorpjes zijn. Als we linksaf slaan zijn we binnen tien minuutjes bij de Rotte en lopen we over de dijkjes in het groen. Steken we schuin over, zijn we zo aan de plas of in het bos. Hebben we meer zin in een stadssafari? Dan gaan we rechtsaf en lopen we dwars door het centrum richting de Maas om binnenvaartschepen te kijken. En dat allemaal binnen 20 minuten lopen van ons huis.

Buitenspeeltrucs die helpen!

Gelukkig houden de Rotjes van wandelen. De stappentel-app werkt als perfecte motivatie en met 10.000 stappen als de hoofdprijs! Naast de app werken deze trucs ook altijd:

  • Wandelbingo
    Maantje Piet is een ster in een wandelbingo maken. Ze schrijft op een briefje tien (of meer) dingen die we buiten moet zoeken, zoals een politieauto, een kastanjeboom, een rood huis, een fontein en een meeuw.
  • Stoepkrijten
    Is-het-nog-ver-gezeur is snel klaar als ik stoepkrijt uit m’n jaszak tover. Een hinkelbaan is zo getekend. Of we maken een hartjesstoep om wat broodnodige liefde in de stad te verspreiden.
  • Zwerfvuil prikken
    Daarnaast is Wolf altijd te porren voor zwerfvuil prikken. Vuilniszak mee en als de zak vol is halen we een ijsje of een croissant van de bakker.

Al is het eerst misschien een uitdaging… Er is zeker genoeg te spelen in de stad!

Meer weten over Maandagdaandag?

Lees meer verhalen van Maandagdaandag op haar persoonlijke blog. Lees ook haar vorige blog over: ‘Zien spelen, doet spelen’.

1126 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

risicovol spelen video

video – Waaghalzen

Kinderen weten heel goed wat ze kunnen en willen. Spanning willen ze en een beetje gevaar tijdens het spelen. Dan schaven ze maar een knie of vallen een paar blauwe plekken. Nou en! De enigen die zich daar zorgen over maken zijn de ouders. In onderstaand filmpje leggen kinderen het nog maar eens haarfijn uit.

1509 keer gelezen

Spelen in de zomerzon Maandagdaandag Jantje Beton Speelbeweging

Eindelijk spelen in de zomerzon

Klaar met de regen! Eindelijk weer temperaturen boven de twintig graden, hop met blote benen naar buiten. Lekker spelen, de gekste avonturen beleven en nagenieten in de zwoele avondzon.

725 keer gelezen

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

Hoi, leuk dat je zo enthousiast aan het lezen bent!

Wist je dat je je ook in kan schrijven voor onze nieuwsbrief? Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de laatste speelinspiratie. Veel speelplezier!

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton