Spelen in de zomerzon Maandagdaandag Jantje Beton Speelbeweging
praatje

Eindelijk spelen in de zomerzon

Klaar met de regen! Eindelijk weer temperaturen boven de twintig graden, hop met blote benen naar buiten. Lekker spelen, de gekste avonturen beleven en nagenieten in de zwoele avondzon. Wat hebben we hier naar uitgekeken.

Loten voor het openluchthotel

We hebben op het balkon een buitenbed staan en ‘s avonds wordt er, nadat buienrader is gecheckt voor een droge nacht, geloot wie er op het balkon mag slapen. Vaak genoeg eindigen Maantje Piet, Wolf en Dolly de hond met z’n drieën opgekruld in het openluchthotel. Zonoplaadbare lampjes zorgen voor licht in de nacht en als de muggen te vervelend zijn, hangen we een klamboe aan de schutting. Bij het krieken van de dag als de vogels zeer fanatiek ‘opstaan!’ lijken te roepen, plukken we een ontbijt van aardbeien en tomaatjes uit de moestuinbak. En dan moet de zonovergoten buitenspeeldag nog beginnen…

Van chillen in de hangmat tot tosti’s bakken in de heksenketel

Er is te veel keuze! Gaan we voor een wandeling mét picknick, gaan we de Rotte op met de opblaas kajak en aan het eind van de dag aan de waterkant een barbecue plekje zoeken? Of gaan we naar het strand om ons lekker in te graven en af te spoelen in de koude golven?

Als ik geen tijd heb om op stap te gaan dan regelt het Rotvolk alles zelf in en om ons huis. Lekker een beetje graven en bouwen in de tuin, tuinslang erbij want met modder bouw je goede dijken. Lekker lui in de hangmat een boek lezen, een hut bouwen met alle lakens uit de kast en aan het eind van de dag takken verzamelen in onze nog steeds woeste stadstuin voor een vuurtje in de heksenketel om lekker tosti’s te bakken met het kampvuurtosti-ijzer.

Zomer voor altijd?

Nu ‘de kleintjes’ niet meer zo klein zijn en alle Rotjes inmiddels leeftijden hebben met dubbele cijfers mogen ze opblijven tot het donker is en een film uitzoeken voor de buitenbios; een wit laken, beamer en verse popcorn van het vuur. “Alle tijd, en het leven een makkie”, zoals vader Jan zingt. Het is dat ik zo van de seizoenen hou, anders zou ik zeggen doe mij altijd zomer!

Meer weten over Maandagdaandag?

Lees meer verhalen van Maandagdaandag op haar persoonlijke blog. Lees ook haar vorige blog over: ‘Mijn kind is een waahgals, wat nu?’ .

1686 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Winter maandagdaandag

Dit is mijn wens voor deze winter…

Nu het weer echt serieus koud is en alle handschoenen, mutsen, dikke jassen en warme laarzen weer aan moeten, is er niets lekkerder dan buiten die frisse, knetterende kou opsnuiven.

2189 keer gelezen

Maandagdaandag Zien spelen, doet spelen!

Zien spelen, doet spelen!

Nu de kinderen voorlopig niet naar school kunnen en door hun schoolwerk, Daan haar eigen werk en de vermoeidheid van het hele gezin door deze hele toestand, schiet het buitenspelen er steeds een beetje bij in. Daan: “Dat moet anders!”

2109 keer gelezen

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton