Een geheime boodschap

Flessenpost in het water gooien is natuurlijk niet zo goed voor de natuur. Maar er zijn gelukkig veel andere manieren om een (geheime) boodschap over te brengen. Welke challenge probeer jij uit?

GEHEIME CODE

Verzin samen een geheime taal. Bijvoorbeeld door alle letters van het alfabet op te schrijven en daarachter de geheime taal: A = #, B = Q, C = 5, D = M, E = 2 enzovoorts. Het woord ‘Bed’ wordt dan ‘Q2M’. Alleen met de lijst kun je elkaars boodschappen ontcijferen!

EEN GEZELLIGE STOEP

Schrijf met stoepkrijt leuke dingen op de stoep, of vragen/opdrachten waar anderen wat mee kunnen doen. Bijvoorbeeld Fijne dag! of Zie je iets moois om je heen? of Zeg ‘hoi’ tegen een vreemde’. Niemand weet wie deze boodschap heeft opgeschreven… verstop je ergens en kijk of mensen jouw boodschap lezen. Maakt het ze vrolijk?

COMPLIMENTJES

Niks is leuker dan een complimentje krijgen. Je vader heeft misschien zo’n leuke schaterlach, je buurvrouw maakt leuke grapjes en je vriendje is vaak behulpzaam: dat mogen ze best eens horen! Maak voor verschillende mensen een briefje en doe dit bij ze in de bus of verstop het in hun tas. Dit kun je stiekem doen zodat ze niet (meteen) weten van wie het briefje komt. Eens kijken of ze erachter komen wie de geheime afzender is…

12 x gedaan!
Ik ga dit ook doen!

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Buitenspeelbingo Jantje Beton

Buitenspeelbingo

Er is zoveel te vinden buiten, dus de hoogste tijd om een bingokaart te maken met alles wat kinderen samen kunnen bedenken. Teken of schrijf dit allemaal op een papier. Dat is de bingokaart. Klaar voor buitenspeelbingo?

23 x gedaan!

Een hut in een mum van tijd

Ga naar het bos en neem een groot laken mee. Niet om te picknicken. Wat je er dan mee kunt doen? Lees het in deze speeltip.

21 x gedaan!

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

Hoi, leuk dat je zo enthousiast aan het lezen bent!

Wist je dat je je ook in kan schrijven voor onze nieuwsbrief? Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de laatste speelinspiratie. Veel speelplezier!

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton