NK Stoepranden finale Jantje Beton
Doe mee

Een fantastische manier om buiten te spelen? Stoepranden natuurlijk!

Daar staan ze dan, de nieuwe Nederlandse Kampioenen Stoepranden 2022! Het buitenspeelplezier van Paco, Emilie, Mats, Adelle, Lisandro en Ollie heeft hen tijdens de landelijke finale in het Openluchtmuseum in Arnhem een prachtige podiumplaats opgeleverd.

Wat is stoepranden? Probeer met de bal op de stoeprand van de tegenstander te gooien. Je verdient punten als je op de rand gooit en de bal terugrolt of -stuit naar jouw helft. Wie als eerste 15 punten heeft gehaald, met minimaal 2 punten verschil met de tegenstander, wint het spel.

Van een gouden ticket naar de finale

De afgelopen maanden hebben meer dan 15.000 kinderen in heel Nederland gestreden tijdens de voorrondes van het NK Stoepranden. De winnaars van de voorrondes kregen een gouden ticket voor de finale.

Tijdens de finale van het NK Stoepranden opende wethouder Mark Lauriks de dag en juichte het initiatief toe: “Het is zo belangrijk dat kinderen veilig buiten kunnen spelen. Je maakt vriendjes en het is goed voor lijf en hoofd”. Ook riep hij de kinderen om vooral contact op te nemen met de lokale wethouder als er geen goede of leuke speelplekken zijn. “Daar zijn we voor!”

Samen met Dave Ensberg-Kleijkers (directeur van Jantje Beton) gooide hij de eerste stoeprandbal, wat het startsein van de finale was. Dave Ensberg-Kleijkers: “Wij vinden het hartstikke belangrijk dat kinderen lekker kunnen buitenspelen. We zien helaas dat 17% van de kinderen niet of nauwelijks buiten speelt in Nederland. Stoepranden is een fantastische manier om te kunnen buitenspelen.”

En wat win je dan?

De grootste triomf is uiteraard het buitenspeelplezier. Maar na een zinderende finale kwamen er toch eerste, tweede en derde prijswinnaars uit de bus.

In de categorie 6 t/m 10 jaar ging Paco de Miranda (10 jaar) er met de winst vandoor. En bij 11 t/m 14 jaar won Emilie van der Steeg (12 jaar)! Emilie: “Ik had het niet verwacht, maar ik vind het superleuk dat ik Nederlands kampioen ben geworden. Wat ik ook leuk vind, is dat ik vriendinnen ben geworden met het meisje waarvan ik in de finale heb gewonnen. Na afloop hebben we telefoonnummers uitgewisseld.” En dat is échte winst!

Bronnen:
Pen.nl
Regio Noordkop
Twitter

1291 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

NK Stoepranden finale Jantje Beton

Proef de sfeer van de NK Stoepranden finale

De regen tikt tegen de poncho’s van de deelnemers, maar ze laten zich zeker niet stoppen, want… ze maken allemaal kans om Nederlands Kampioen Stoepranden 2022 te worden. Benieuwd naar hoe de finale van het NK Stoepranden is afgelopen? Dat bekijk je in deze video!

1670 keer gelezen

Natuurspeeltuin Erik Scherder

Schoenen uit en spelen maar!

In een natuurspeeltuin worden de zintuigen bijzonder veel geprikkeld wat super goed is voor de ontwikkeling van de kinderen. En… Hoogleraar Erik Scherder bevestigt dat het stimuleren van de zintuigen een fantastische werking op het kind heeft!

3287 keer gelezen

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton