Samen speelt beter
praatje

Drie nijntje beweegtips om samen met je kind te spelen!

Spelletjes als verstoppertje en tikkertje zijn niet alleen leuk, maar je leert er ook veel van! Om je te verstoppen, verzin je een creatieve plek waar ze je niet kunnen vinden. Wil je niet getikt worden, dan moet je afstanden en snelheden inschatten, je oriënteren in de ruimte én snel kunnen reageren op de ander.

Ook nijntje vindt samen spelen en bewegen belangrijk en leuk. Zo belangrijk zelfs dat zij ambassadeur is geworden van het Beweegdiploma. Nijntje hoopt als rolmodel hiermee heel veel kinderen te stimuleren een gezonde levensstijl te ontwikkelen en vooral lekker te bewegen.

nijntjes beweegtips

Drie leuke beweegtips die je samen met je kind kunt spelen. Welke tip ga jij doen?

Beweegtip 1: Vos kom uit je hol

Pakkertje spelen is voor je kind geweldig om samen te doen. ‘Vos kom uit je hol’ is een hele leuke variant. Als ouder ga je liggen onder een kleed of laken. Je bent de vos die ligt te slapen in zijn hol. Je kind mag naar jou toesluipen om te kijken of je slaapt. Maar…als jij als vos wakker wordt en onder het kleed vandaan komt, moet je zoon of dochter gauw voor de ‘vos’ wegrennen!

Beweegtip 2: Ballontransport

Pak een pagina van de krant en leg daar een opgeblazen ballon op. Laat je kind de krant aan de ene kant vastpakken en jij aan de andere kant. Hoever en snel kunnen jullie lopen zonder dat de ballon van de krant af valt?

Beweegtip 3: Theedoek hondje

Stop een theedoek half in de achterkant van je broek. Doe dit bij jezelf en bij je kind. Jullie zijn speelse jonge hondjes die met elkaars staart willen spelen. Kunnen jullie elkaars staart afpakken?

Meer beweegtips van nijntje? 

Op de website van het nijntje beweegdiploma staan nog veel meer leuke tips om fijn te bewegen met kinderen van 1 tot 5 jaar. Of wil je weten wat leuk is om te doen met peuters en kleuters in de stad? Bekijk dan deze speeltips. Ook een leuk spel is nijntjes beweegABC.

nijntje beweegdiploma

Het nijntje Beweegdiploma is een serie beweeglessen voor peuters en kleuters waarin je kind wekelijks speelplezier heeft en op hetzelfde moment alle essentiële basisvormen van bewegen leert. De nijntje beweegtips helpen je om goed te leren balanceren, rollen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen! Het nijntje Beweegdiploma is zorgvuldig samengesteld door de KNGU en wordt alleen gegeven door speciaal opgeleide trainers.

Wil je ook aan de slag gaan met het Beweegdiploma, kijk dan hier

De beweegtips van nijntje zijn gemaakt door Confriends en de KNGU. Zonder toestemming mag je (delen van) de oefeningen niet overnemen.

1955 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Fete de la Nature

Op avontuur bij Fête de la Nature!

Fête is een grassroots natuurfestival. Dat houdt in dat iedereen een feestelijke natuuractiviteit kan organiseren: van een picknick met kruiden uit de natuur tot een muzikaal natuurfeestje en van een voedselbosfeest tot yoga in het groen. De enige voorwaarden zijn dat de activiteit feestelijk is, voor iedereen toegankelijk, een link heeft met de natuur en dat de natuur geen schade ondervindt.

1749 keer gelezen

Buitenspelen stimuleren met de gedachte van Speeldernis

Ouders stellen dan vaak de vraag: ‘Hoe zorg ik dat mijn kind meer gaat buitenspelen?’ Ian Mostert, directeur van Speeldernis, heeft het antwoord: “Kinderen spelen niet minder buiten omdat ze het niet leuk vinden, maar omdat de ruimte beperkt is en het vertrouwen van ouders en professionals er steeds minder is.”

3238 keer gelezen

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton