Beweeg dobbelspel

Dobbel beweegspel

Hop! Dobbelen maar! Met een dobbelsteen kun je zoveel verschillende spelletjes spelen, waaronder een beweegspel. Je hebt alleen een dobbelsteen nodig en een A4’tje met alle 6 de onderdelen om een ‘eiland’ te bouwen: zand, zee, palmboom, zon, schatkist, vissen en natuurlijk jezelf. Maak hier eerst een leuk kunstwerk van en dan begint het dobbelen. Hoelang duurt het voordat je alle onderdelen hebt gedobbeld?

Tip: Wil je lekker bewegen? Leg dan de dobbelsteen aan de ene kant van de tuin of straat, en het A4’tje met alle eiland benodigdheden aan de andere kant. Zodra je een ‘nieuw’ cijfer hebt gedobbeld, ren je naar het A4’tje om deze te claimen.

Inspiratie: @spel.ideeen.van.mama.anouk

209 x gedaan!
Ik ga dit ook doen!

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Sssslang van toiletrol

Pak drie lege toiletrolletjes en knip ze door de helft. Geef ze een leuk kleurtje door ze te verven of te beplakken. Daarna maak je

114 x gedaan!

Speeltip

Maak je eigen racebaan

Ga met verschillende kleuren stoepkrijt aan de slag en teken de racebaan op de stoep. Haal je autootjes tevoorschijn en maak er een heuse race van!

422 x gedaan!

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton