spelen in de winter
praatje

Dit is mijn wens voor deze winter…

Nu het weer echt serieus koud is en alle handschoenen, mutsen, dikke jassen en warme laarzen weer aan moeten, is er niets lekkerder dan buiten die frisse, knetterende kou opsnuiven. De dagelijkse fietstocht naar school is iedere ochtend anders. Van natte kou tot mist en regen. De allerlekkerste ochtend vinden wij toch wel de ‘er hangt volgens mij sneeuw in de lucht en er piept een zonnetje als ik weer alleen naar huis fiets’ ochtend.

Warm blijven door buitenspelen

Buitenspelen in de winter is misschien wel het fijnste buitenspeelweer. Je moet in de weer blijven om warm te blijven. Dus voetballen, tikkertje, flink sjouwen en wandelen. En ook binnen opwarmen is zalig. Gloeiende wangen, lekker rozig en warme chocomelk toe!

Wij hebben sneeuw verdiend

Eigenlijk vinden we dat we dit jaar weer een dik pak sneeuw verdienen. Zó dik dat de trams niet meer rijden, fietsen een beetje te spannend is en je te voet of met je schooltas op de slee naar school moet.

Vorig jaar was zo’n wit jaar. ‘s Morgens extra vroeg opstaan en de dag beginnen met een sneeuwwandeling. Iedere ochtend zorgden we ervoor dat we net voor acht uur bij het gemeentehuis waren om daar naar het luiden van de klok te luisteren. Tegelijkertijd wensten we burgemeester Aboutaleb een goede dag, want ik had Maantje Piet wijs gemaakt dat onze burgervader iedere ochtend zijn dag begon met het luiden van de gemeentehuisklok. Na het op school afzetten van Maantje Piet, wandelde ik naar huis met een gezellige podcast op mijn oren. Zo heb ik mijn buitenspeeluurtjes ook weer binnen.

“Kom maar door Koning Winter!”

De tuin was onherkenbaar met het dikke witte deken. De doorhangende takken waren zo zwaar van de sneeuw dat er als vanzelf een hut was ontstaan. Vuurkorf aan, pannetje glühwein voor de dappere ouders en marshmallows aan een stok voor de Rotjes. Kom maar door Koning Winter! Dan duimen we gewoon extra hard zodat dat we schaatsend het nieuwe jaar in gaan! Een oliebol en een warme chocomelk op de kant van de bevroren singel. Schaterende kinderen, glibberende eendjes op het ijs en een warm gevoel van weer allemaal samen zijn. Dat wens ik!

Over Maandagdaandag

Lees meer verhalen van Maandagdaandag op haar persoonlijke blog. Lees ook haar vorige blog over: ‘Een goede balans is belangrijk bij gamen’

2230 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Spelen in de zomerzon

Een spel voor een zomerse avond? Zevensterren!

Lotte leerde haar ‘buitenspeeltiener’ en ‘leestiener’ dit spel dat je perfect kunt spelen voor zwoele zomeravonden: Zevensterren. Het is leuk om te doen en je hebt er niet veel voor nodig: een kale muur, een tennisbal en een tel-gooipatroon. Lees in deze blog hoe deze speeltip in zijn werk gaat.

4607 keer gelezen

Speeltips voor nu

Buitenspelen blijft belangrijk, juist nu in het coronatijdperk!

Ook in het huidige coronatijdperk willen kinderen niets liever dan lekker buitenspelen. Zeker nu met gesloten scholen en sportclubs is de kans op verveling groot. En wat doe je dan? Naar buiten! Maar we moeten niet naïef zijn over het buitenspelen op dit moment, het is immers niet zonder gevaren.

3974 keer gelezen

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton