Stimuleren om buiten te spelen
praatje

De zomer komt eraan! Ga samen lekker buitenspelen

De zomer hangt weer in de lucht en we verlangen allemaal naar de ‘met zonder jas’ dagen. Lange schooldagen, hobby’s, wind, kou en regen zijn namelijk geen uitnodiging voor lekker buitenspelen volgens de Rotjes.

“Wat altijd werkt, is zelf mee naar buiten gaan”

Maar hoe krijg ik ze dan toch naar buiten als de één lekker onder een dekentje zit te lezen, de ander eindelijk zijn vriendje van-de-oude-school online ziet komen en de laatste zit te tekenen én je al blij bent dat hij niet op z’n telefoon zit? Wat als er een algehele ongemotiveerde binnen hang malaise heerst in Huize Rot? Dan is het tijd voor de trukendoos! Wat altijd werkt, is zelf mee naar buiten gaan. Als ik meedoe met een potje voetbal of een nerf pijlen schietgevecht, staat de bende binnen no time beneden met jas en schoenen al aan.

Naar buiten-lok-middelen

Ook plan ik weekendjes weg naar buiten. Naar daar waar geen laptops, iPads en telefoons zijn. Uitwaaien en vliegeren op Terschelling, de geitjes van Buitengoed de Gaard verzorgen of fietsen in Zeeland. Of naar opa voor een wandeling in het bos, de grote Belgische trekpaarden van een vriendin bewonderen. Oftewel; mogelijkheden genoeg!

Als er geen tijd is voor een weekend of een dagje weg, is een picknick aan de Kralingse Plas ook een prima naar-buiten-lok-middel. Mand vol met lekkers, een kleedje, een pak spelkaarten en het boek dat uitgelezen moet worden gaat ook mee. Voordat je het weet zitten ze in een boom, rennen ze rond met de hond en is er ook toevallig een vriendje van school aan de Kralingse Plas aan het voetballen.

Zomer opknapbeurt

Nu de zomer er aankomt kunnen de tuin en het balkon wel de nodige aandacht gebruiken. Rover slaapt graag -als het weer het toelaat- buiten op het balkon. Dus staat de eerste balkon opknapdag al gepland. De schutting en het hekje schilderen, de houten tegels in de olie zetten, de moestuinbak leeghalen en bijvullen en de plantenpotten nalopen. Zo is hij stiekem ook weer wat zaterdagen buiten in de weer.

Meer weten over Maandagdaandag?

Lees meer verhalen van Maandagdaandag op haar persoonlijke blog. Lees ook haar vorige blog over buitenspelen in coronatijd.

2552 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

(Klieder)speeltips

Top 5 (klieder)speeltips

“Ik ben voorstander om tijdens het spelen materialen te gebruiken zonder vaste vorm. Materialen waarmee je de fantasie van het kind prikkelt en waar ze heerlijk mee kunnen kliederen”, vertelt Maaike. Maar wat zijn dan leuke kliedertips? Hier een top 5!

3460 keer gelezen

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton