Jantje Beton Prijs | Meest speelvriendelijke gemeente Nederland
Doe mee

Dé meest speelvriendelijke gemeente van Nederland? Die wint dit jaar de Jantje Beton Prijs!

“Hey iedereen! Deze speelplek bij mij in de gemeente is dé allerleukste speelplek. Kom jij ook spelen?” Ieder kind vindt natuurlijk zijn of haar speelplek het leukst, maar wat nou als die speelplek in de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland ligt? Dat kan dit jaar met de Jantje Beton Prijs!

Buitenspelen stimuleren

Spelen is niet alleen heel leuk, het is ook heel belangrijk voor kinderen. Rennen, klimmen en klauteren brengt kinderen in beweging, wat bijdraagt aan een gezonde ontwikkeling van de hersenen, maar ook van motorische vaardigheden. Om buitenspelen nóg meer te stimuleren, introduceert Jantje Beton de Jantje Beton Prijs! Een prijs die iedere gemeente wil winnen, want als ze deze prijs wint, mag jouw gemeente zich de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland noemen!

Is jouw gemeente de meest speelvriendelijk van Nederland?

Dat bepalen de vakjury en kinderjury, maar het is wel goed om te weten waar ze nou precies op letten. Zodra de gemeente kan aantonen dat er alles aan wordt gedaan om kinderen en jongeren zoveel mogelijk buiten te laten spelen en bewegen, dan komt de gemeente in aanmerking voor de Jantje Beton Prijs. Eigenlijk moet het de ideale mix van fysieke ruimte en sociale aspecten op speelgebied bieden. En hoe bewijst een gemeente dat? In een brief óf in een leuke video!

Over de Jantje Beton Prijs

Gemeenten kunnen zich opgeven van 30 juni tot 1 september. In september wordt een selectie gemaakt van de 10 beste inzendingen. Uiteindelijk kiezen de vakjury en kinderjury samen de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland! De Jantje Beton Prijs wordt op 24 november uitgereikt… Spannend! Meer informatie over de Jantje Beton Prijs lees je hier.

2123 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Fopbal

Ga in een kring staan met in het midden iemand met een bal, de ‘fopper’. De fopper maakt schijnbewegingen alsof hij/zij de bal gooit. Voordat

226 x gedaan!

Wij beginnen al af met aftellen…

Wist je dat…

Op woensdagmiddag 8 juni gaat Nickelodeon op zwart… er is dan helemaal niets op deze kindertelevisiezender te zien. Waarom? Omdat het dan de Nationale Buitenspeeldag

2586 keer gelezen

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton