De liefde voor de natuur en het avontuur blijft altijd | Op vakantie in de natuur

De liefde voor de natuur en het avontuur blijft altijd

Even snel naar binnen om wat te eten en dan direct weer naar buiten. Zo ging het vroeger bij mij altijd. Ook al was ik het ‘kleine zusje’ van twee oudere broers, mocht ik toch wel meespelen als zij naar buiten gingen. Eigenlijk was dit voor hen best handig, als we dan weer eens een vlot hadden gebouwd, mocht ik deze als eerste uittesten. Regelmatig eindigde dit met ‘blub blub’ en een nat pak… Maar dat weerhield ons er niet van om vaak buiten te spelen in de natuur!

Op vakantie in de natuur

Buitenspelen was voor mij het gevoel van ‘vrijheid’. Ik kreeg de ruimte om van alles uit te proberen en daar word je heerlijk creatief van. Natuur was vroeger (en nog steeds) voor mijn familie heel belangrijk. Al woonden we niet echt in de natuur, mijn ouders namen ons een paar keer per jaar mee naar Terschelling. Een eiland vol met avontuur en natuur. Iedere zomervakantie bleven we wel vier weken op het (voor mij) ‘fantastische eiland’.

Van eiland naar eiland

Pas jaren later toen ik zelf twee kinderen had, zijn wij op de fiets door de prachtige natuur van Maarssen naar Terschelling gefietst. Sara zat dan als een ‘prinsesje’ bij mij achterop, waar wij een prachtig zitje hadden gecreëerd zodat ze relaxed kon zitten. Thom trapte als 7-jarige op z’n eigen fietsje mee. Van Maarssen fietsten we richting Wijk aan Zee en daarna door het mooie duingebied van Noord-Holland naar de eilanden. Het was voor ons allemaal één groot avontuur. Met de tent, potten en pannen op de fietskar naar Texel.

Van Texel gingen we naar Vlieland met een heel klein bootje waar 10 fietsen op konden. De volwassenen werden getrakteerd op een ‘neut’ en de kinderen op enkele zeehonden die met de boot meezwommen. Toen we eenmaal aankwamen op Vlieland lagen veel campings onder water door de windhoos die de dag ervoor over het eiland was geraasd. Daarom mochten we (met grote uitzondering) kamperen boven op een duin! Zo’n mooi uitzicht hadden we nog nooit meegemaakt… En daarna weer door naar Terschelling!

Unieke natuur ervaring

Een vakantie om nooit te vergeten. Mijn kinderen hebben het er nu nog wel eens over. Hoe gaaf het was om door de natuur te fietsen en daar ook ‘in’ te slapen. Een zeer bijzondere ervaring. Nu gaan ze zelf naar Terschelling en fietsen ze het eiland rond. De liefde voor natuur, avontuur en fietsen is altijd gebleven!

Over Yvonne

Yvonne woont samen met John en heeft twee kinderen: Thom en Sara. Haar werk als grafisch vormgever bij Jantje Beton doet zij met groot plezier. Vroeger was Yvonne zelf altijd buiten te vinden en de liefde die ze voor de natuur heeft ontwikkeld heeft ze ook duidelijk overgegeven aan haar kinderen.

1448 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Bouw een groene tipi

Het is lente, dus tijd om je groene vingers te laten zien. Wist je dat je met bonenplantjes een tipi kunt maken? Bonen groeien immers

217 x gedaan!

‘Tik tik, voel je één of twee stokjes op je rug?’

De zintuigen prikkelen is goed voor de ontwikkeling van een kinderbrein. Vooral buitenspelen in de natuur is heel goed voor het lichamelijk bewustzijn: de tastzin. Erik Scherder benadrukt het belang van de tastzin. En hoe kun je de tast trainen? Met dit leuke spelletje!

Wees de eerste die dit gaat doen!

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton