Speeltips voor nu

De leukste speeltips van nijntje voor thuis

Kleuters en peuters zijn super bewegelijk en vinden bewegen (en vooral spelen) ook heel erg leuk. Wat moet je met je kleuter of peuter als jullie dagen of zelfs wekenlang thuiszitten? Nijntje helpt! Nijntje heeft namelijk vijf leuke speeltips verzameld om thuis te doen met jouw kind!

Speeltip #1: Beker gooien

Maak een stapel van plastic of papieren bekers op een verhoging. Gooi met sokkenballen of een kleine bal de bekers om. Als het makkelijk gaat, laat je je kleuter meer afstand nemen of met de andere hand gooien. Je kunt cijfers of letters op de bekers schrijven, zo leert je kind deze ook gelijk kennen.

Speeltip #2: Doe de doekjesdans!

Maak een gaatje in het midden van een gekleurd schoonmaakdoekje. Steek je vinger erdoor en je hebt je danspop. Zet swingende muziek aan en dans erop los. Kunnen jullie ook aan beide handen een danspopje laten dansen?

Speeltip #3: Levend klimparcours

Samen klimmen en klauteren, daar heb je niets voor nodig. Ga op handen en knieën op de grond zitten en laat je kind over je heen klimmen. Maak een poortje door op handen en knieën te gaan staan en laat je kind eronder door kruipen. Welke manieren kunnen jullie nog meer verzinnen?

Speeltip #4: Maak een levend spinnenweb!

Maak een spinnenweb in de woonkamer met een bolletje wol. Jullie zijn spinnen en klauteren over de draden zonder dat het web kapotgaat. Leg knuffels op de grond en laat de spin de buit meenemen het web in.

Speeltip #5: Twister, maar dan zelfgemaakt

Twister! Maak gekleurde vlakken op de grond met papier of stoepkrijt. Geef opdrachten; zet je voet op rood en je hand op geel. Of; je linkerhand op groen, je linkervoet op blauw en zo verder. Kleuters mag je best uitdagen, voor kleinere peuters houd je het simpel.

Toch zin om lekker buiten te spelen in de stad? Dat kan ook met nijntje! Deze speeltips vind je hier.

nijntje Beweegdiploma

Het nijntje beweegdiploma is een serie beweeglessen voor peuters en kleuters waarin je kind wekelijks speelplezier heeft en op hetzelfde moment alle essentiële basisvormen van bewegen leert. De nijntje beweegtips helpen je om goed te leren balanceren, rollen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen! Het nijntje Beweegdiploma is zorgvuldig samengesteld door de KNGU en wordt alleen gegeven door speciaal opgeleide trainers.

Ook aan de slag gaan met het beweegdiploma? Kijk dan hier.

3159 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Ijsbellen blazen speeltip

IJsbellen blazen

Als het buiten écht koud is, kun je ijsbellen maken! IJsbellen zien er magisch uit doordat er prachtige ijskristallen in verschijnen. En deze gave ijsbellen kun je helemaal zelf maken.

188 x gedaan!

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton