De kracht van fantasie!

Doen alsof je iets of iemand of ergens anders bent. Dat vindt iedereen toch heerlijk om af en toe te doen? Met deze ideeën kun jij je fantasie de vrije loop laten:

TIJDMACHINE

Stel je voor dat je door een deur of hoepel stapt en ineens 15 (of 50, of 1000) jaar in de toekomst zit… kijk om je heen en beeld je in wat er allemaal anders is!

TOVERDRANKJE

Je neemt een slok water, maar ineens voel je je anders… het was een toverdrankje! Verzin zelf wat het effect is. Bijvoorbeeld: je bent ineens een dier, je kunt gedachten lezen, je bent onzichtbaar… wat doet dat met je?

SHOW

Goochelaars doen de raarste kunstjes, dingen die jij misschien helemaal niet kunt. Maar als jij en je vriendjes doen alsof, is er ineens toch van alles mogelijk! De één springt door een (niet echt) brandende hoepel, de ander zaagt denkbeeldig de assistent doormidden en jullie lopen in je fantasie over een koord dat wel 100 meter in de lucht hangt. Samen maken jullie een show: Applaus!

182 x gedaan!
Ik ga dit ook doen!

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Wandelspeurtocht!

Maak van een saaie route een toffe wandelspeurtocht. Van te voren krijg je een opdracht. Bijvoorbeeld; zoek alles met de kleur groen.

384 x gedaan!

Speeltip toverbal

Toverbal

Geef de bal over, maar wat voor bal heb jij in je handen? Behandel de bal zoals jullie hebben afgesproken. Is de bal bijvoorbeeld een grote ijsklont, van glas, warm, geurig, zwaar, stekelig, glibberig, kleverig, fluweelzacht?

313 x gedaan!

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton