De buitenspeeldrempel is steeds lager Maandagdaandag
praatje

De buitenspeeldrempel is steeds lager

We hebben de eerste, stiekem toch nog wel frisse, ‘met zonder jas’ maar wel ‘met dikke das’ dag gehad en dat proeft naar meer. In februari kijk ik de dagen vooruit naar maart. Voor de kinderen ligt de buitenspeeldrempel altijd net iets lager dan voor mij, want ‘gets regen’, en ‘brrr het waait zo hard’ en ‘maar ik moet nog -vul maar in- smoezen te over’ en een ‘ga lekker zelf naar buiten’ is zo geroepen. Makkelijk, maar of het per se leuker is?

Samen met opa op pad

Ik hijs mij achter mijn laptop vandaan en schiet alle bezwaren in mijn hoofd af met inkoppers als ‘ik ben niet van suiker’, ‘slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel’, ‘hoeveel, of beter hoe weinig, stappen heb ik eigenlijk gezet?’. En omdat samen nu eenmaal beter speelt én opa aan bos woont is één plus één drie. Laarzen aan, pijl en boog, hond en de nodige poepzakjes mee en klaar voor een ritje naar het zuiden.

Onderweg een speeltuin pitstop

Zonder overleg kiezen we de lange route die halverwege een prettige pitstop met speeltuin heeft. Koffie drink je ook beter samen en in de speeltuin plak je daar zo een uurtje extra aan vast omdat er andere kinderen zijn om mee te klimmen, schommelen of voetballen. Met jas aan is het prima uit te houden op het terras en mijn vader en ik bestellen er nog ééntje. Zo nu en dan komt er een kind een slok appelsap halen of stopt iemand een mooie dennenappel in mijn jaszak ‘voor thuis’. 

Bosmiddag staat weer ingepland

Op de terugweg een potje pijl en boog schieten, wie de appel raak schiet mag ‘m hebben. Opa is ondertussen weer bijgekletst en zijn oren tuten van alle nieuwtjes. Daarnaast draait de stappenteller overuren, zijn de longen gevuld met frisse lucht en gaan we vol goede moed weer richting huis. Op de terugweg in de auto wordt op de achterbank al een nieuwe bosmiddag met opa gepland of zullen we haaientanden gaan zoeken in Zeeland want dat is ook niet ver van opa’s huis. Samen met opa speelt helemaal beter, dat is een feit!

Over Maandagdaandag

Lees meer verhalen van Maandagdaandag op haar persoonlijke blog. Lees ook haar vorige blog over: ‘Dit is mijn wens voor deze winter’.

3072 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Speeltip stokkenmonster

Stokkenmonsters maken

In de natuur kun je ontzettend veel schatten vinden, denk aan stokken, stenen, bloemen en bladeren. Hiermee kun je heerlijk knutselen! Maak bijvoorbeeld een stokkenmonster.

209 x gedaan!

Speeltuinbende samenspeeltips

Samen spelen is leuker met deze speeltips

Spelen is natuurlijk te gek, maar het is veel leuker om samen te spelen. Toch? Speeltuinbende heeft vijf inclusieve samenspeeltips op een rijtje gezet waarmee elk kind (met en zonder beperking) plezier kan hebben.

346 x gedaan!

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton