Waarom buitenspelen the bomb is
Doe mee

Buitenspelen is the bomb en dit is waarom!

*trrrrring* De bel gaat. Wie zou er voor de deur staan? Het duurt blijkbaar te lang voordat de deur open wordt gedaan, want door de brievenbus klinkt: “KOM JE BUITENSPELEN?” Maar natuurlijk! Buitenspelen is het leukste wat er is en wel hierom…

Perfecte uitlaatklep

Vergeleken met volwassenen lijkt het soms wel alsof kinderen energie voor 10 hebben. Dan is een middagje naar buiten met de kinderen uit de buurt natuurlijk ideaal. Zo kunnen ze hun energie kwijt door te rennen, voetballen of verstoppertje te spelen.

Gaat verveling tegen

Buitenspelen kan in je eentje, maar is natuurlijk heel gezellig met alle kinderen uit de buurt. Hier leren kinderen nieuwe kinderen kennen, maken ze kennis met nieuwe soorten spelletjes en leren ze de buurt op hun duimpje kennen. Er is dan helemaal geen tijd om je te vervelen.

Leren, leren en nog eens leren tijdens het spelen

Natuurlijk leren kinderen op school, maar ook tijdens het buitenspelen! Zo draagt buitenspelen bij aan de motorische ontwikkeling van kinderen én leren ze van andere kinderen. Ze leren omgaan met andere kinderen, bijvoorbeeld hoe ze hun grenzen kunnen aangeven. En misschien voor kinderen nog wel het allerbelangrijkste: ze leren nieuwe spelletjes kennen. “Kende jij deze versie stoepranden al?” Als je kind een nieuw spel heeft ontdekt, hoor je er nog dagen over. Oh, en dit kunnen ze natuurlijk weer leren aan hun vriendjes en vriendinnetjes op school. Al met al, er wordt heel veel geleerd tijdens het buitenspelen!

Uitdagingen aangaan

Tja, en soms komen kinderen thuis met een vlek of scheur in hun broek. Dat is natuurlijk jammer, maar dat betekent wel dat ze een risico hebben durven nemen of uitdagingen zijn aangegaan. En misschien hebben ze daardoor wel de tijd hun leven gehad tijdens het buitenspelen! Gelukkig is daar altijd nog de wasmachine en naald en draad…

En dít is waarom buitenspelen the bomb is. Dus hop naar buiten!

1780 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

kingen

Kingen!

Maak of teken een groot vierkant met 4 vakken op de grond. In ieder vierkant staat een speler en er is 1 bal. Iedere speler moet de bal in een vak slaan zonder de bal vast te houden. Komt de bal niet in één van de vakken of stuitert de bal twee keer in een vak dan is degene die het laatst aan de bal is geweest af. Wie houdt het ’t langste vol?

214 x gedaan!

Bellenracen

Doe de bellenrace! Alles wat je nodig hebt, is een bellenblaas en iets om een start- en eindstreep te maken. Iedereen klaar? Lees dan deze speeltip.

145 x gedaan!

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton