Waarom buitenspelen the bomb is
Doe mee

Buitenspelen is the bomb en dit is waarom!

*trrrrring* De bel gaat. Wie zou er voor de deur staan? Het duurt blijkbaar te lang voordat de deur open wordt gedaan, want door de brievenbus klinkt: “KOM JE BUITENSPELEN?” Maar natuurlijk! Buitenspelen is het leukste wat er is en wel hierom…

Perfecte uitlaatklep

Vergeleken met volwassenen lijkt het soms wel alsof kinderen energie voor 10 hebben. Dan is een middagje naar buiten met de kinderen uit de buurt natuurlijk ideaal. Zo kunnen ze hun energie kwijt door te rennen, voetballen of verstoppertje te spelen.

Gaat verveling tegen

Buitenspelen kan in je eentje, maar is natuurlijk heel gezellig met alle kinderen uit de buurt. Hier leren kinderen nieuwe kinderen kennen, maken ze kennis met nieuwe soorten spelletjes en leren ze de buurt op hun duimpje kennen. Er is dan helemaal geen tijd om je te vervelen.

Leren, leren en nog eens leren tijdens het spelen

Natuurlijk leren kinderen op school, maar ook tijdens het buitenspelen! Zo draagt buitenspelen bij aan de motorische ontwikkeling van kinderen én leren ze van andere kinderen. Ze leren omgaan met andere kinderen, bijvoorbeeld hoe ze hun grenzen kunnen aangeven. En misschien voor kinderen nog wel het allerbelangrijkste: ze leren nieuwe spelletjes kennen. “Kende jij deze versie stoepranden al?” Als je kind een nieuw spel heeft ontdekt, hoor je er nog dagen over. Oh, en dit kunnen ze natuurlijk weer leren aan hun vriendjes en vriendinnetjes op school. Al met al, er wordt heel veel geleerd tijdens het buitenspelen!

Uitdagingen aangaan

Tja, en soms komen kinderen thuis met een vlek of scheur in hun broek. Dat is natuurlijk jammer, maar dat betekent wel dat ze een risico hebben durven nemen of uitdagingen zijn aangegaan. En misschien hebben ze daardoor wel de tijd hun leven gehad tijdens het buitenspelen! Gelukkig is daar altijd nog de wasmachine en naald en draad…

En dít is waarom buitenspelen the bomb is. Dus hop naar buiten!

1951 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Wij beginnen al af met aftellen…

Wist je dat…

Op woensdagmiddag 8 juni gaat Nickelodeon op zwart… er is dan helemaal niets op deze kindertelevisiezender te zien. Waarom? Omdat het dan de Nationale Buitenspeeldag

2716 keer gelezen

Slootje springen

Ga met een groepje op zoek naar ondiepe kleine slootjes en ga slootje springen. Je kunt er een wedstrijd van maken door een lange, stevige

206 x gedaan!

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton