Buitenspeeldag 2022 Buitenspelers
praatje

Buitenspeeldag 2022 door de ogen van de Buitenspelers

Je buitenspeelmiddag laten verpesten door de regen? “Nee!”, zeiden Tessa en Klaas, “Wij gaan gewoon lekker buitenspelen!” En dat hebben ze zeker gedaan. In Leiden (de Meest Speelvriendelijke Gemeente van Nederland 2021) waren tijdens de Nationale Buitenspeeldag op diverse locaties activiteiten georganiseerd voor kinderen. Van een natuurspeeltuin ontdekken tot flag football spelen (met Dave, de directeur van Jantje Beton) en springen op een springkussen. Het was een hele geslaagde dag, zelfs met de regen! Want ook met regen kun je buitenspelen en misschien nog wel veel leukere spelletjes doen dan als het zonnig is…

Benieuwd naar de Buitenspeeldag van Tessa en Klaas?

Bekijk de video!

Aansluiten bij de Buitenspelers? Dat kan!

Naar buiten gaan is superleuk, maar nog niet alle kinderen in Nederland spelen buiten… Daarom komen de Buitenspelers in actie. Izaiah, Tessa, Milou, Jari, Klaas en Rafi vormen samen de Buitenspelers en komen meerdere keren per jaar samen om toffe dingen te bedenken om naar buiten gaan supercool te maken. Daarnaast zit je ook in de jury voor de Jantje Beton Prijs (voor de Meest Speelvriendelijke Gemeente van Nederland) en ben je dus een échte ambassadeur van Jantje Beton. Lijkt dit jou leuk? Meld je dan aan en wie weet ben jij binnenkort ook Buitenspeler!

Over de Buitenspeeldag

De Buitenspeeldag is een initiatief van Jantje Beton en Nickelodeon. Het is dé grootste buitenspeelactie van Nederland. Op deze dag maken zij van heel Nederland één grote speelplek! Op deze website lees je alles over de Buitenspeeldag.

2734 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Buitenspelen in de zomer

Zoveel voordelen van bewegen in de buitenlucht!

Urenlang, zelfs dagenlang achter elkaar buitenspelen. Mijn kinderen genieten er volop van en vermaken zich dan prima. En wat doet mama al die tijd? Genieten. Alle clichés zijn waar: niets fijners dan kinderen die zich vermaken.

1930 keer gelezen

Zorg dat kinderen vooral wel buiten blijven spelen

Zorg dat kinderen vooral wel buiten blijven spelen

De afschuwelijke dood van de 9-jarige Gino leidt bij verschillende ouders tot de vraag: ‘Kan mijn kind wel veilig buitenspelen?’ Dave Ensberg deelt waarom we onze kinderen moeten laten buitenspelen.

1849 keer gelezen

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton