Doe mee

Buiten een computergame spelen…. hoe cool!

Kinderen spelen steeds minder buiten waardoor ze minder bewegen. Helaas een feit. Binnenshuis is er heel veel (interactief) speelgoed te vinden. Denk hierbij aan computergames en spelletjes op tablets. Gelukkig spelen speelgoedfabrikanten hierop in en creëren interactief buitenspeelgoed om kinderen uit te dagen en naar buiten te gaan!

Positief effect van interactief buitenspeelgoed

Ouders weten hoe sterk de aantrekkingskracht is van tablets en computerspelletjes. Kinderen blijven erom zeuren of ze er nou eindelijk mee mogen spelen. Een computerspel spelen, maar dan buiten mét vriendjes is een ideale oplossing. Het heeft alle voordelen van buitenspelen, maar dan met een interactief spel;

  • Het is overal mee naar toe te nemen
  • Het ontwikkelt samenspel met andere kinderen
  • Het ontwikkelt de motoriek van kinderen
  • Sociale skills bij kinderen groeien
  • Het is goed voor de gezondheid
  • En het is gewoon heel erg leuk!

Interactief buitenspeelgoed Picoo

Eén van de interactieve spelontwikkelaars die buitenspelen belangrijk vindt en Jantje Beton steunt, is Picoo. Picoo is een interactief platform voor actieve spelletjes. Een set van Picoo bestaat uit twaalf controllers en (op dit moment) vijf spelletjes. De Picoo controller is een klein apparaatje waarmee je, samen met je vriendjes, interactief buiten kan spelen. Het idee van Picoo ontstond toen Iris (co-founder en CEO van Picoo) met twee medestudenten een interactief buitenspeelgoed voor kinderen bedacht gebaseerd op Kolonisten van Catan. Het uiteindelijke spel en de technologie heeft Iris verder uitgewerkt tijdens haar promotieonderzoek aan de TU in Eindhoven.

Een game voor buiten met veel slimme technologie

Van de buitenkant ziet de Picoo controller er simpel uit, maar binnenin zit slimme technologie. De controller kan de bewegingen van de speler detecteren, ‘praten’ met de andere controllers, geluid maken, licht geven, trillen en nog veel meer. De Picoo werkt aan de hand van kaartjes. Als een bepaald kaartje bij de controller wordt gehouden, begint het desbetreffende spel, zoals: Bliksemsnel, ZombieRun, Mollenmania en Spionnenjacht.

Een voorbeeld van een Picoo spelletje is Spionnenjacht. Hierbij heeft iedere speler een Picoo controller vast. Bij de start van het spel worden de spelers (automatisch) in twee teams verdeeld. Eén speler is de spion en dit voelt diegene omdat de Picoo controller trilt. De grap is natuurlijk dat degene die ‘m heeft, dit voelt, maar de rest van niks weet! De spion kun je afpakken door in de buurt te komen van de speler-met-de-spion. Als je dichtbij genoeg bent (de controller meet dit automatisch) dan ‘springt’ de spion automatisch over naar jouw controller. Het team dat aan het eind van het spel de spion in bezit heeft, wint het spel.

Win een Picoo-set!

Wil jij zelf een Picoo set winnen? Dat kan! Picoo stelt speciaal voor Jantje Beton een set van vier Picoo’s beschikbaar als prijs voor de #nogamechallenge. Samen met twee broertjes roept Jantje Beton alle ouders en kinderen in Nederland op om in de zomervakantie ‘offline’ te spelen. Kun jij met je gezin een hele vakantie zonder je telefoon, spelcomputer of tablet? Geef je op en krijg vier weken lang nieuwe speeltips om samen met je kinderen als team lekker buiten te spelen! 

Meld je nu aan op jantjebeton.nl/nogamechallenge en wellicht winnen jullie deze prachtige Picoo-set, welke onder alle winnende deelnemers zal worden verloot!

Wij wensen je alvast heel erg veel speelplezier met elkaar!

6074 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER INSPIRATIE

Eerste hulp bij gamen

Je favoriete game wordt werkelijkheid, beleef het zelf!

Wim: “Ik geloof in de combinatie van buiten en binnen. Oftewel, een goede balans tussen buitenspelen en gamen.” Dat doet House of Esports door activiteiten te organiseren waar kinderen hun favoriete game in het echt kunnen naspelen. Letterlijk. Op de fiets of lopend een Mario Kart circuit af leggen. Wel op passen dat je niet geraakt wordt door een ‘schild’.

2007 keer gelezen

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton