Bewegen met nijntje

 

De zon schijnt, het is heerlijk weer en je gaat lekker naar buiten met je peuter of kleuter. Wat zullen jullie eens gaan doen? Best lastig om steeds iets nieuws en uitdagends te bedenken. Gelukkig hoeft dit nu niet langer. Nijntje, het lieve kleine konijntje, heeft voor ons een aantal superleuke beweegtips verzameld. Stuk voor stuk tips die je zelfs met de allerkleinsten kunt doen.

Ook nijntje vindt bewegen namelijk waanzinnig belangrijk en leuk. Zo belangrijk zelfs dat zij ambassadeur is geworden van het Beweegdiploma. Nijntje hoopt als rolmodel hiermee heel veel kinderen te stimuleren een gezonde levensstijl te ontwikkelen en vooral lekker te bewegen.

Buitenspelen en bewegen is namelijk heel belangrijk voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Het nijntje Beweegdiploma is een serie beweeglessen voor peuters en kleuters waarin je kind wekelijks speelplezier heeft en op hetzelfde moment alle essentiële basisvormen van bewegen leert. De nijntje beweegtips helpen je om goed te leren balanceren, rollen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen! Het nijntje Beweegdiploma is zorgvuldig samengesteld door de KNGU en wordt alleen gegeven door speciaal opgeleide trainers.

Meer informatie over het Beweegdiploma kun je hier lezen.

Ben je er klaar voor? Kies een leuke tip uit, of doe ze gewoon alle 4. Gegarandeerd een topmiddag. Veel beweegplezier!

Nijntje beweegtip 1: natte cirkel

Pak een emmer water en een kwast. Doop de kwast in het water en draai snelle rondjes op de plaats met je lijf en je arm vooruit. Zo maak je natte cirkels op de grond! Draai je ook eens de andere kant op?

Nijntje beweegtip 2: spring band

Heb je een oude fietsband? Hier kun je perfect in en uit springen. Geef verschillende opdrachten zoals vooruit, zijwaarts, achteruit. Is dat te lastig? Leg dan gekleurde papieren naast de band en benoem de kleur waar ze op kunnen springen. Geen fietsband? Wie weet kan de fietsenmaker je wel een oud exemplaar geven of gebruik een hoelahoep.

Nijntje beweegtip 3: levend klimparcours

Samen klimmen en klauteren, daar heb je niets voor nodig. Ga op handen en knieën op de grond zitten en laat je peuter/kleuter over je heen klimmen. Maak een poortje door op handen en knieën te gaan staan en laat hem er onder door kruipen. Laat ze ook zelf een bruggetje maken waar jij overheen ‘klimt’. Welke manieren kunnen jullie nog meer verzinnen?

Nijntje beweegtip 4: watertenen

Leg verschillende kleine voorwerpen in een teiltje met water. Bijvoorbeeld lego of boerderij dieren. Leg naast het teiltje een handdoek. Ga op 1 been staan en probeer met je tenen de voorwerpen uit het teiltje te pakken en op de handdoek te leggen. Je kunt in het begin evt. nog een klein steuntje geven om de balans iets makkelijker te maken. Welke voorwerpen kunnen makkelijk opgepakt worden en welke lastiger? Zelf doe je natuurlijk ook mee! Pak de voorwerpen weer op met je tenen en leg ze weer terug in het water. Wie is sneller?

Nijntjes beweegtips zijn gemaakt door de KNGU i.s.m. Confriends. Zonder toestemming mag je (delen van) de oefeningen niet overnemen.

4555 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Speeltip

Spetter, spetter: lekker verfrissend

Zoek verkoeling met een zelfgemaakte watersproeier. Hoe je dat maakt, lees je in deze speeltip. Gegarandeerd waterpret en lekker verfrissend!

202 x gedaan!

Mama je hoeft niet meer mee!

Mama je hoeft niet meer mee!

Van een druk kwebbelend meisje veranderde mijn Evy in een stil en verlegen meisje. Een nieuwe buurt en een nieuwe school met allemaal onbekende mensen was in het begin best spannend voor haar.

1813 keer gelezen

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton