5x buitenspelen tijdens de ondergaande zomerzon

5x buitenspelen tijdens de ondergaande zomerzon

Krijg jij geen genoeg van spelen? Dan hebben we goed nieuws: we hebben namelijk 5 speeltips verzameld voor na het avondeten, tijdens de ondergaande zomerzon… Ga bijvoorbeeld aan de slag met schaduwen of slaap gezellig in een tent in je eigen tuin. Doe mee! Lekker naar buiten deze zomer totdat de zon ondergaat.

#1 Donkere figuren

Is het al donker of aan het schemeren? Zoek dan een felle lantaarnpaal in de buurt en ga spelen met je eigen schaduw. Wie raadt welk figuur je maakt? Tip: neem je zaklamp mee en maak figuren op huizen in de buurt. Zorg dat je wel met z’n tweeën bent, dan kan de één met de lamp schijnen en de ander een figuurtje maken. Zo gaat je schaduwfiguur door de hele buurt!

#2 Griezelen

Zin in spanning? Ga dan buiten lekker griezelen. Zoek een donker terrein of plein in de buurt en speel verstoppertje. Eén iemand zoekt de anderen, terwijl de rest enge griezelgeluiden maakt. Whooooohooooow, krsssssst of piiiiieeeeppp! Spanning verzekerd.

#3 Kamperen in eigen tuin

Hoe maak je een zonnige zomerdag nóg beter? Juist! Door lekker in de tuin te slapen onder de sterren en wakker te worden met fluitende vogels. Kun jij je kampeerkriebels niet bedwingen, maar moet je nog even wachten totdat je op vakantie gaat? Zet de tent op in jouw tuin. Dit is een goede test voor kinderen om (alleen) in een tent te slapen, maar het is natuurlijk ook heel gezellig! Dat wordt lachen, gieren, brullen in de tuin…

#4 Een hut in een mum van tijd

Hutten bouwen is leuk voor jong en oud! Zoek twee bomen uit die een eindje uit elkaar staan. Span hier een stevig touw tussen en hang daar een groot laken overheen. Deze maak je vast met wasknijpers. Even vastzetten aan de onderkant met haringen of zware stenen en: klaar is Kees! De hut wordt natuurlijk extra gezellig met kussens, dekens, lampjes en versiering.

#5 Mijn broodje is gebakken

Wist je dat je eenvoudig een eigen brood kunt bakken op de BBQ? Superleuk om te proberen als je eerst hebt gebarbecued en deze nog warm is. Haal een broodmix in huis en volg het recept volgens de verpakking. Als je het deeg moet laten rusten, is het tijd om een stevige stok te zoeken. Haal de schors eraf tot waar het brood komt. Is het deeg klaar? Draai het brood dan om de stok en leg het op het vuur. Draai de stok af en toe, na 15 minuten is je broodje klaar! Je kunt dit natuurlijk ook doen bij het kampvuur, maar het is ook leuk om aan de slag gegaan met marshmallows boven de BBQ.

Met deze speeltips is doorspelen na het avondeten een eitje! Zeker als het wat afkoelt… Dus hop naar buiten, op avontuur in de buurt!

229 x gedaan!
Ik ga dit ook doen!

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Fopbal

Ga in een kring staan met in het midden iemand met een bal, de ‘fopper’. De fopper maakt schijnbewegingen alsof hij/zij de bal gooit. Voordat

238 x gedaan!

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton